Topkwaliteit voor een fractie van de prijs!

Wij zijn gespecialiseerd in het opkopen, reviseren en verkopen van gebruikte tractiebatterijen. Heeft u een gebruikte
tractiebatterij nodig dan bent u bij Tractiebatterijen.com aan het juiste adres!
Vraag een offerte aan

GEBRUIKTE TRACTIEBATTERIJEN


Wanneer u niet veel uren per dag werkt met uw heftruck en dus niet veel geld uit wilt geven voor een nieuwe batterij dan is een gebuikte batterij wellicht een mooie oplossing. Alle gebruikte batterijen die wij leveren worden uitvoerig getest. Deze test wordt uitgevoerd door een professionele ontlader, waar direct een testrapport uit komt die aangeeft hoeveel restcapaciteit er nog in de batterij aanwezig is. Aan de hand van deze resultaten wordt een prijs bepaald die vaak meer dan de helft van de nieuw waarde betreft.

Op de gebruikte batterijen krijgt u minimaal 3 maanden volledige garantie en 1 maand niet goed geld terug garantie. Dit houdt in dat u zelf kan bepalen of de gebruikte batterij voldoet aan de verwachting in uw bedrijf. We leveren gebruikte batterijen voor alle heftruckmerken zoals: Still, Jungheinrich, Komatsu, EP, Linde, Toyota, Yale, BT, Doosan, Caterpillar, Hyster, Clark, TCM, Mitsubishi, Deawoo, Nissan, Fiat, Crown, Kalmar.

VOORDELEN GEBRUIKTE TRACTIEBATTERIJ


Vele bedrijven zijn erg huiverig voor het aanschaffen van een gebruikte tractiebatterij. Vanwege het feit dat de historie van de batterij vaak niet bekend is wordt er vaak gedacht dat de batterij zeer slecht onderhouden is en dus niet lang meer mee zal gaan.

Heel veel gebruikte batterijen worden verkocht nadat ze soms eerst 2 jaar in de huur hebben gelopen. Tijdens deze huurperiode worden de batterijen vaak onderhouden door batterij leveranciers en verkeren daardoor in zeer goede staat (een ex- lease/huur auto die altijd bij een dealer in onderhoud is geweest is na 2 jaar toch ook niet per definitie een slechte auto…maar schilt wel erg veel in aanschaf met een nieuwe auto).

KWALITEIT GEGARANDEERD


Heel belangrijk bij de aanschaf van een gebruikte batterij is hoe de tractie batterij getest is. Hier zijn diverse methodes voor, maar helaas zijn deze testen niet allemaal gelijk.

Wij beginnen bij binnenkomst van de batterij met het grondig reinigen van de batterij. Dit betekent dat de oppervlakte van de batterij en de bijbehorende gecoate container met de juiste schoonmaakmiddelen worden ingespoten en vervolgens met een hogedruk reiniger worden schoongespoten.

De batterij is nu helemaal zuurvrij, zodat er geen lekspanningen meer aanwezig zijn. Vervolgens worden alle verbinders en poolbouten van alle cellen gecontroleerd of deze nog voldoen aan de gestelde eisen. Zo is vaak te zien dat de verbinders kei hard geworden zijn waardoor er een hoge temperatuur kan ontstaan en er geen optimale lading/ontlading plaats kan vinden. Deze slechte verbindingen worden dan vervangen en tevens zullen de polen allemaal met een speciale borstel worden gepolijst zodat er weer een optimaal contact tussen verbinder en pool ontstaan.

Tot slot wordt natuurlijk de eindkabel met stekker gecontroleerd om er zeker van de zijn dat de stekker pennen niet zijn ingesleten met natuurlijk weer een slecht contact tussen batterij en lader tot gevolg.

Al onze tractiebatterijen worden uitvoerig getest

De gebruikte batterijen die wij leveren zijn van hoge kwaliteit met een scherpe prijs.

VOORBEREIDING OP DE TEST


Wanneer de batterij op alle bovenstaande punten is gecontroleerd/gerepareerd wordt er pas overgegaan tot het juist laden van de batterij. Na het laden van de batterij worden alle spanningen en zuurgewichten van alle cellen afzonderlijk gemeten.

Om een goede test te kunnen uitvoeren dienen de waarden natuurlijk wel te kloppen met de fabrieksopgaven. Dit betekent dat er een bepaalde verhouding tussen de spanning en het soortelijk gewicht moet zijn om tot een 100% eerlijke testuitslag te komen. Indien nodig zal de batterij een zuurcorrectie moeten ondergaan voordat de definitieve test kan plaatsvinden.

BATTERIJTEST


Als uiteindelijk alle spanningen en zuurgewichten op het juiste niveau is zijn na de lading, zal de test gestart gaan worden. De test die wij uitvoeren heeft als doel om te bepalen hoeveel restcapaciteit er nog in de batterij zit. Dit door we door middel van een professionele ontlader die gedurende 5 uur lang, de batterij met een constante stroom gaat leeg trekken. Indien de ontlader na 5 uur pas uitschakelt hebben we te maken met een 100% score.

Schakelt de batterij na 4 uur uit dan hebben we te maken met een batterij van ongeveer 80%, enzovoort. Aan de hand van het testrapport (wat natuurlijk aan de klant wordt overhandigd) wordt de definitieve prijs bepaald en de garantie termijn afgesproken.

TESTRESULTATEN


In het bij gevoegde rapport is dus het volgende te zien:

  • De totale ontladingstijd (min).
  • Hoeveel capaciteit is er uit de batterij gehaald (Ah).
  • Wat was de beginspanning (V).
  • Wat was de eindspanning (V).
  • Hoeveel (kWh) is er uit de batterij gehaald.
  • Wat is de ontlaadstroom (A) Hoeveel procent restcapaciteit heeft de batterij (%)

TESTRAPPORT GEBRUIKTE TRACTIEBATTERIJ


Image

Heeft u interesse in een gebruikte tractiebatterij?