Hoogfrequent Laders

Energiebesparende laders, voor dagelijks gebruik

OVER HOOGFREQUENT LADERS


Hoogfrequent laders zijn de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond geschoten. Iedere leverancier heeft wel een aantal hoogfrequent laders in het programma. Het grote voordeel van hoogfrequent laders zijn de geringe afmetingen en gewicht. Vaak zijn de afmetingen maar een ¼ ten opzichte van een hoogfrequent lader en waardoor deze ook zeer geschikt is voor inbouw in elektrisch aangedreven voortuigen. Hierdoor is er dus altijd een lader aanwezig en kan er op bijna elke plek geladen worden.

Een ander groot voordeel is de instelmogelijkheden. Hoogfrequent laders zijn microprocessor gestuurd en kunnen daardoor veel gegevens opslaan. Zo kunnen er de laatste ladingen in opgeslagen worden, zodat dus terug te lezen is hoe laat de batterij onder lading is gezet, hoelang hij geladen heeft, of de lading onderbroken is (tussenladingen), hoeveel capaciteit erin de batterij geladen is, enz. Tevens hebben hoogfrequent laders vaak de mogelijkheid om verschillende batterijen te laden. Je kan dan met één lader batterijen laden van bijvoorbeeld 24 Volt maar ook 36 Volt of 80 Volt. Dit alles is vaak vrij eenvoudig in te stellen in het besturingsmenu in de lader.

Image

KOSTENBESPARING MET HOOGFREQUENT LADERS


Door de hoogfrequente techniek is het energieverbruik vele malen lager dan conventionele laders. Er wordt hier niet meer gebruik gemaakt van zware trafo’s, waardoor er veel minder energie nodig is om de batterij vol te krijgen. Wanneer er dus meerdere hoogfrequent laders gebruikt worden resulteert dit dus in een enorme energiebesparing waardoor de hogere aanschafprijs in een aantal jaren al is terug verdient.

BETROUWBAAR LAADPROCES


In tegenstelling tot de conventionele laders is het laadproces bij hoogfrequent laders veel beter geregeld. Het hele laadproces wordt gedurende de hele lading gecontroleerd. Dit betekend o.a. dat er minder waterverbruik is, minder temperatuursverhoging in de batterij, meer energie in de batterij geladen kan worden waardoor de batterij langer mee gaat, levensduur van de batterij verlengt wordt, veiligheidsmeldingen wanneer er tijdens het laadproces iets fout gaat.

VOORDELEN HOOGFREQUENT LADER TEN OPZICHTE VAN CONVENTIONELE LADER


  • Minder energie verbruik
  • Veel kleinere afmetingen
  • Minder watergebruik in de batterij
  • Geen inschakelpieken bij opstarten van de lader
  • Meerdere batterijen laden met dezelfde lader.
  • Veel hoger rendement
  • Langere levensduur van de batterij

DOCUMENTATIE HOOGFREQUENT LADERS